Vepřové na celeru a rajčatech

Zkuste zas trochu jiné chuťové vyladění. 

Ingredience
  • 500 g vepřového plecka
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 sušená rajčata naložená v oleji
  • půl středně velkého celeru
  • adžika – kořenící směs, prášek nebo pasta

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na sádle a na tom pak opečeme maso.
  3. Když se maso zatáhne, osolíme, okořeníme adžikou, ještě krátce opečeme a pak podlijeme horkou vodou.
  4. Přidáme nakrájená rajčata a asi půl hodiny dusíme.
  5. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a dodusíme, až je maso měkké.
  6. Podáváme s opečenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.