Vepřové na celeru a rajčatech

Zkuste zas trochu jiné chuťové vyladění. 

Ingredience
  • 500 g vepřového plecka
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 sušená rajčata naložená v oleji
  • půl středně velkého celeru
  • adžika – kořenící směs, prášek nebo pasta

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na sádle a na tom pak opečeme maso.
  3. Když se maso zatáhne, osolíme, okořeníme adžikou, ještě krátce opečeme a pak podlijeme horkou vodou.
  4. Přidáme nakrájená rajčata a asi půl hodiny dusíme.
  5. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a dodusíme, až je maso měkké.
  6. Podáváme s opečenými bramborami.

Související