Vepřové na celeru a rajčatech
Zkuste zas trochu jiné chuťové vyladění.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 sušená rajčata naložená v oleji
- půl středně velkého celeru
- adžika – kořenící směs, prášek nebo pasta
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na sádle a na tom pak opečeme maso.
- Když se maso zatáhne, osolíme, okořeníme adžikou, ještě krátce opečeme a pak podlijeme horkou vodou.
- Přidáme nakrájená rajčata a asi půl hodiny dusíme.
- Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a dodusíme, až je maso měkké.
- Podáváme s opečenými bramborami.
Související
-
Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.