Vepřový gyros
Gyros si můžete dát, i když nejste v Řecku.
Ingredience
- 500 g vepřového masa (plecko, krkovice)
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- kořenící směs gyros, případně i sůl
- 3 papriky různé barvy
- plechovka krájených loupaných rajčat
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, krátce opečeme a vsypeme na kostky nakrájené maso.
- Maso necháme zatáhnout, pak poprášíme směsí koření na gyros a podle potřeby dosolíme.
- Podlijeme horkou vodou a udusíme.
- V závěru přidáme nakrájené papriky a rajčata a dodusíme.
Související
-
Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka