Vepřové plátky na smetaně
Podávat můžete s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami nebo dušenou rýží...
Ingredience
- 2 plátky z vepřové kýty
- sůl
- mletý bílý pepř
- půl cibule
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- šálek šlehačky
- případně půl lžičky hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme jim okraje, osolíme a opepříme.
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme ho po obou stranách a podlijeme horkou vodou. Udusíme do měkka.
- V závěru podle potřeby můžeme zahustit troškou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě a necháme provařit.
- Nakonec přilijeme šálek šlehačky a necháme přejít var.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.