Vepřové plátky na smetaně

Podávat můžete s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami nebo dušenou rýží...    

Ingredience
  • 2 plátky z vepřové kýty
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • půl cibule
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • šálek šlehačky
  • případně půl lžičky hladké mouky na zahuštění

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme jim okraje, osolíme a opepříme.
  2. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme ho po obou stranách a podlijeme horkou vodou. Udusíme do měkka.
  3. V závěru podle potřeby můžeme zahustit troškou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě a necháme provařit.
  4. Nakonec přilijeme šálek šlehačky a necháme přejít var.

    Mohlo by vás zajímat