Vepřové na barevném pepři

Pepř se s vepřovým masem dobře snoubí – v kterékoli barvě.

Ingredience
  • 500 g vepřového plecka
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce směsi celého černého, zeleného a červeného pepře
  • sůl
  • 1-2 lžíce oleje nebo sádla
  • kukuřičný kuskus

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
  2. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, dáme na ni připravené maso, opečeme, přidáme pepře, podlijeme a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  3. Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do měkka.
  4. Podáváme s kukuřičným kuskusem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.