Vepřové na barevném pepři
Pepř se s vepřovým masem dobře snoubí – v kterékoli barvě.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 1-2 lžíce směsi celého černého, zeleného a červeného pepře
- sůl
- 1-2 lžíce oleje nebo sádla
- kukuřičný kuskus
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, dáme na ni připravené maso, opečeme, přidáme pepře, podlijeme a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do měkka.
- Podáváme s kukuřičným kuskusem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.