Vepřové na barevném pepři
Pepř se s vepřovým masem dobře snoubí – v kterékoli barvě.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 1-2 lžíce směsi celého černého, zeleného a červeného pepře
- sůl
- 1-2 lžíce oleje nebo sádla
- kukuřičný kuskus
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, dáme na ni připravené maso, opečeme, přidáme pepře, podlijeme a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do měkka.
- Podáváme s kukuřičným kuskusem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.