Vepřové roládky
Dá to trochu práce, ale výsledek stojí za to.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta)
- 50 g selského boku
- 1-2 nožičky párku
- půl červené papriky
- 2 plátky sýra gouda
- 1 cibule
- 2-3 lžíce sádla
- 1 malý rajský protlak
- 1 kelímek smetany
- sůl, pepř, hořčice
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Na každý plátek položíme půl plátku goudy, plátek selského boku, proužek papriky a kousek párku. Zavineme a zajistíme – buď párátkem, nebo ovineme bavlněnou nití.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, na tom ze všech stran opečeme roládky.
- Podlijeme horkou vodou, vmícháme protlak a udusíme do měkka.
- V závěru přidáme smetanu a krátce necháme přejít var. Podáváme s rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.