Vepřové se smetanovou houbovou omáčkou
Zkuste místo knedlíků podávat s rýží.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa – krkovička je šťavnatější
- 1 střední cibule
- miska sušených hub
- 2 lžíce sádla
- sklenka smetany
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup:
- Sušené houby přes noc namočíme do vody.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli.
- Plátky masa lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a mírně opepříme.
- Maso orestujeme na cibulovém základu, přidáme namočené houby, zalijeme vodou a dusíme.
- Když je maso měkké, měly by být měkké i houby. Pak omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a v závěru pak přilijeme smetanu a už necháme jen přejít var.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.