Vepřové se smetanovou houbovou omáčkou
Zkuste místo knedlíků podávat s rýží.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa – krkovička je šťavnatější
- 1 střední cibule
- miska sušených hub
- 2 lžíce sádla
- sklenka smetany
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup:
- Sušené houby přes noc namočíme do vody.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli.
- Plátky masa lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a mírně opepříme.
- Maso orestujeme na cibulovém základu, přidáme namočené houby, zalijeme vodou a dusíme.
- Když je maso měkké, měly by být měkké i houby. Pak omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a v závěru pak přilijeme smetanu a už necháme jen přejít var.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...