Vepřové kuličky s jablky
Jablka dodají šťavnatost i zajímavý chuťový podtón.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka nebo kýty
- 2 jablka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 2 hrstky strouhanky
- 2 lžíce mléka
- 2x na špičku nože mletý zázvor
- 3 lžičky kořenící směsi do mletého masa, podle potřeby sůl
- tuk na opečení
- trochu hladké mouky
Postup:
- Maso umeleme s oloupaným jablkem a půlkou cibule, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, zázvor a kořenící směs. Promícháme a podle chuti osolíme. Z hmoty vytvoříme kuličky menší než pingpongový míček.
- Na tuku opečeme druhou půlku nakrájené cibule, odhrneme ji a na tuku opečeme masové kuličky ze všech stran.
- Mírně podlijeme, dusíme a po asi půlhodině přidáme druhé jablko – neloupané a rozkrájené na osminky. Dodusíme a chceme-li hustší šťávu, zahustíme ji troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.