Vepřové s pepřovou omáčkou

Vepř a pepř – dobrá kombinace.    

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce sterilovaného pepře
  • 1 šálek šlehačky
  • sůl

Postup:

  1. Plátky krkovice naklepeme a osolíme.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a na sádle ji zpěníme, pak odhrneme stranou a na sádle opečeme připravené maso z obou stran.
  3. Přidáme sterilovaný zelený pepř, podlijeme horkou vodou a udusíme doměkka.
  4. Měkké maso vyndáme na teplý talíř, vlijeme šlehačku a necháme projít varem, vrátíme maso.
  5. Podáváme třeba s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.