Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepř a pepř – dobrá kombinace.
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce sterilovaného pepře
- 1 šálek šlehačky
- sůl
Postup:
- Plátky krkovice naklepeme a osolíme.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a na sádle ji zpěníme, pak odhrneme stranou a na sádle opečeme připravené maso z obou stran.
- Přidáme sterilovaný zelený pepř, podlijeme horkou vodou a udusíme doměkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř, vlijeme šlehačku a necháme projít varem, vrátíme maso.
- Podáváme třeba s dušenou rýží.
Související
-
Vepřové wasabi
Wasabi, japonský křen se používá k přípravě sushi, ale docela dobře kamarádí s vepřovým masem.
-
Vepřové plátky se Slunečním polibkem
Můžete je připravit, i když sluníčko nesvítí – Sluneční polibek je směs koření s trochou soli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.