Vepřové s pepřovou omáčkou

Vepř a pepř – dobrá kombinace.    

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce sterilovaného pepře
  • 1 šálek šlehačky
  • sůl

Postup:

  1. Plátky krkovice naklepeme a osolíme.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a na sádle ji zpěníme, pak odhrneme stranou a na sádle opečeme připravené maso z obou stran.
  3. Přidáme sterilovaný zelený pepř, podlijeme horkou vodou a udusíme doměkka.
  4. Měkké maso vyndáme na teplý talíř, vlijeme šlehačku a necháme projít varem, vrátíme maso.
  5. Podáváme třeba s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.