Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepř a pepř – dobrá kombinace.
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce sterilovaného pepře
- 1 šálek šlehačky
- sůl
Postup:
- Plátky krkovice naklepeme a osolíme.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a na sádle ji zpěníme, pak odhrneme stranou a na sádle opečeme připravené maso z obou stran.
- Přidáme sterilovaný zelený pepř, podlijeme horkou vodou a udusíme doměkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř, vlijeme šlehačku a necháme projít varem, vrátíme maso.
- Podáváme třeba s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.