Vepřové wasabi

Wasabi, japonský křen se používá k přípravě sushi, ale docela dobře kamarádí s vepřovým masem.

Ingredience
  • 500 g krkovice
  • 1 velká cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce wasabi
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Maso nakrájíme na malé kousky.
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme plátky česneku, osmahneme jen krátce, pak odhrneme stranou a na tuk dáme kousky masa, osolíme, okmínujeme a opečeme.
  3. Přidáme wasabi rozmíchané v troše vody, ještě podle potřeby podlijeme a v troubě pečeme do měkka.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo se širokými těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?