Vepřové wasabi
Wasabi, japonský křen se používá k přípravě sushi, ale docela dobře kamarádí s vepřovým masem.
Ingredience
- 500 g krkovice
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce wasabi
- sůl
- kmín
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kousky.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme plátky česneku, osmahneme jen krátce, pak odhrneme stranou a na tuk dáme kousky masa, osolíme, okmínujeme a opečeme.
- Přidáme wasabi rozmíchané v troše vody, ještě podle potřeby podlijeme a v troubě pečeme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží nebo se širokými těstovinami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?