Vepřové wasabi
Wasabi, japonský křen se používá k přípravě sushi, ale docela dobře kamarádí s vepřovým masem.
Ingredience
- 500 g krkovice
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce wasabi
- sůl
- kmín
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kousky.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme plátky česneku, osmahneme jen krátce, pak odhrneme stranou a na tuk dáme kousky masa, osolíme, okmínujeme a opečeme.
- Přidáme wasabi rozmíchané v troše vody, ještě podle potřeby podlijeme a v troubě pečeme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží nebo se širokými těstovinami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.