Vepřové šišky v zelí
Po tomhle jídle hned tak hlad mít nebudete.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- sůl
- pepř
- lžička sušeného česneku
- tuk do pekáče a na opečení
- 1 cibule
- 500 g kysaného zelí
Postup:
- Zpracujeme směs z mletého masa, vejce, strouhanky zvlhčené smetanou a okořeníme sušeným česnekem, osolíme, opepříme.
- Z hmoty vytvarujeme válečky a ze všech stran je opečeme na tuku.
- Trochu tuku dáme do pekáče, na něj rozložíme kolečka cibule a kysané zelí a do zelí vložíme opečené masové válečky, trochu je zahloubíme.
- Výpek na pánvi odvaříme s trochou vody, zalijeme tím připravené maso, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
- V závěru odklopíme a dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborami.
Související
-
Vepřové wasabi
Wasabi, japonský křen se používá k přípravě sushi, ale docela dobře kamarádí s vepřovým masem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.