Vepřové šišky v zelí

Největší audioportál na českém internetu

Žebra pečená na chilli a medu | Foto: restaurace Les Moules

Po tomhle jídle hned tak hlad mít nebudete.

Ingredience
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce smetany nebo mléka
  • sůl
  • pepř
  • lžička sušeného česneku
  • tuk do pekáče a na opečení
  • 1 cibule
  • 500 g kysaného zelí

Postup:

  1. Zpracujeme směs z mletého masa, vejce, strouhanky zvlhčené smetanou a okořeníme sušeným česnekem, osolíme, opepříme.
  2. Z hmoty vytvarujeme válečky a ze všech stran je opečeme na tuku.
  3. Trochu tuku dáme do pekáče, na něj rozložíme kolečka cibule a kysané zelí a do zelí vložíme opečené masové válečky, trochu je zahloubíme.
  4. Výpek na pánvi odvaříme s trochou vody, zalijeme tím připravené maso, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
  5. V závěru odklopíme a dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborami.

Související