Vepřové šišky v zelí

Po tomhle jídle hned tak hlad mít nebudete.

Ingredience
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce smetany nebo mléka
  • sůl
  • pepř
  • lžička sušeného česneku
  • tuk do pekáče a na opečení
  • 1 cibule
  • 500 g kysaného zelí

Postup:

  1. Zpracujeme směs z mletého masa, vejce, strouhanky zvlhčené smetanou a okořeníme sušeným česnekem, osolíme, opepříme.
  2. Z hmoty vytvarujeme válečky a ze všech stran je opečeme na tuku.
  3. Trochu tuku dáme do pekáče, na něj rozložíme kolečka cibule a kysané zelí a do zelí vložíme opečené masové válečky, trochu je zahloubíme.
  4. Výpek na pánvi odvaříme s trochou vody, zalijeme tím připravené maso, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
  5. V závěru odklopíme a dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.