Vepřové šišky v zelí
Po tomhle jídle hned tak hlad mít nebudete.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- sůl
- pepř
- lžička sušeného česneku
- tuk do pekáče a na opečení
- 1 cibule
- 500 g kysaného zelí
Postup:
- Zpracujeme směs z mletého masa, vejce, strouhanky zvlhčené smetanou a okořeníme sušeným česnekem, osolíme, opepříme.
- Z hmoty vytvarujeme válečky a ze všech stran je opečeme na tuku.
- Trochu tuku dáme do pekáče, na něj rozložíme kolečka cibule a kysané zelí a do zelí vložíme opečené masové válečky, trochu je zahloubíme.
- Výpek na pánvi odvaříme s trochou vody, zalijeme tím připravené maso, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
- V závěru odklopíme a dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.