Vepřové na česneku a kmíně

Nestárnoucí klasika!

Ingredience
  • 500 g vepřového masa – plecko nebo šťavnatější krkovice
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • česnek podle chuti – aspoň 3 stroužky
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
  2. Cibuli orestujeme na sádle, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce opečeme a tento základ shrneme stranou.
  3. Vložíme maso, ze všech stran opečeme, osolíme, okmínujeme, promícháme s cibulí a česnekem a podlijeme horkou vodou.
  4. Dusíme do měkka, jako přílohu můžeme zvolit třeba bramborovou kaši a můžeme ji na talíř nastříkat ozdobnou trubičkou, jí se i očima.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.