Vepřové na česneku a kmíně
Nestárnoucí klasika!
Ingredience
- 500 g vepřového masa – plecko nebo šťavnatější krkovice
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- česnek podle chuti – aspoň 3 stroužky
- sůl
- kmín
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli orestujeme na sádle, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce opečeme a tento základ shrneme stranou.
- Vložíme maso, ze všech stran opečeme, osolíme, okmínujeme, promícháme s cibulí a česnekem a podlijeme horkou vodou.
- Dusíme do měkka, jako přílohu můžeme zvolit třeba bramborovou kaši a můžeme ji na talíř nastříkat ozdobnou trubičkou, jí se i očima.
Související
-
Vepřové wasabi
Wasabi, japonský křen se používá k přípravě sushi, ale docela dobře kamarádí s vepřovým masem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.