Vepřové na česneku a kmíně
Nestárnoucí klasika!
Ingredience
- 500 g vepřového masa – plecko nebo šťavnatější krkovice
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- česnek podle chuti – aspoň 3 stroužky
- sůl
- kmín
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli orestujeme na sádle, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce opečeme a tento základ shrneme stranou.
- Vložíme maso, ze všech stran opečeme, osolíme, okmínujeme, promícháme s cibulí a česnekem a podlijeme horkou vodou.
- Dusíme do měkka, jako přílohu můžeme zvolit třeba bramborovou kaši a můžeme ji na talíř nastříkat ozdobnou trubičkou, jí se i očima.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.