Vepřové dukátky
Jiné koření – jiná chuť.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 1-2 vajíčka
- sůl
- mletý zelený pepř
- sádlo
- případně strouhanka
Postup:
- Maso umeleme, vmícháme vejce, osolíme, opepříme a propracujeme. Pokud vyjde směs řídká, zahustíme trochou strouhanky.
- Z hmoty vyválíme váleček, ostrým nožem ho rozkrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm a smažíme z obou stran na rozehřátém sádle.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými šiškami a můžeme přidat buď špenát, nebo strouhanou na másle dušenou mrkev.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.