Vepřová pečeně na rajčatech

Příprava dá trochu práce, ale pak už se peče samo...

Ingredience
  • 1 kg vepřové pečeně
  • 1 velká cibule
  • 100 g špeku
  • půl kg rajčat
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

  1. Ze špeku odkrojíme asi tři tenké klínky a dáme je zatuhnout do mrazáku.
  2. Zbylý špek nakrájíme nadrobno, rozpečeme ho na troše oleje a zlehka na tom osmahneme nakrájenou cibuli.
  3. Ztuhlými klínky špeku prošpikujeme pečeni, osolíme a opepříme a ze všech stran opečeme na špeku s cibulí.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, mírně podlijeme horkou vodou a v troubě při 190-200 stupních pečeme. Po půlhodině zmírníme teplotu na 170 stupňů a dopečeme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se zcela nevypekla.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.