Vepřová pečeně na rajčatech
Příprava dá trochu práce, ale pak už se peče samo...
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně
- 1 velká cibule
- 100 g špeku
- půl kg rajčat
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- Ze špeku odkrojíme asi tři tenké klínky a dáme je zatuhnout do mrazáku.
- Zbylý špek nakrájíme nadrobno, rozpečeme ho na troše oleje a zlehka na tom osmahneme nakrájenou cibuli.
- Ztuhlými klínky špeku prošpikujeme pečeni, osolíme a opepříme a ze všech stran opečeme na špeku s cibulí.
- Přidáme nakrájená rajčata, mírně podlijeme horkou vodou a v troubě při 190-200 stupních pečeme. Po půlhodině zmírníme teplotu na 170 stupňů a dopečeme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se zcela nevypekla.
Související
-
Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka