Vepřové medailonky s kukuřicí

Zase jednou pozdrav z mexické kuchyně.

Ingredience
  • 300 g medailonků z vepřové kýty nebo plecka
  • 1 větší lžíce sádla
  • 1 malá cibule
  • 1 malá konzervička kukuřice
  • sůl
  • koření chilli con carne a případně ještě trochu chilli
  • případně trošku kukuřičného škrobu na zahuštění, červená paprika na ozdobu

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme a osolíme.
  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, na tom opečeme maso, okořeníme směsí chilli con carne a případně přidáme ještě trochu chilli, podlijeme a dusíme.
  3. Pokud je šťáva řídká, zahustíme ji troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a povaříme.
  4. V závěru přidáme sterilovanou kukuřici a necháme přejít var.
  5. Podáváme s dušenou rýží a zdobíme červenou paprikou.

Související