Vepřové na paprice s noky
Česká klasika s italskou přílohou.
Suroviny:
600 g vepřového plecka
1 střední cibule
1 kelímek šlehačky nebo zakysané smetany – podle chuti
mletá paprika
sůl
olej nebo máslo
hladká mouka
Postup:
- Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle nebo oleji, pak přidáme na kostičky nakrájené maso a pěkně orestujeme.
- Orestované maso poprášíme paprikou, už jen velmi krátce opečeme, osolíme, podlijeme a udusíme do měkka.
- Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, necháme provařit a nakonec přidáme šlehačku nebo dohladka rozmíchanou zakysanou smetanu a necháme už jen přejít var.
- Jako přílohu volíme hotové italské noky – gnocchi, ale můžeme podávat i s těstovinami nebo s knedlíkem nebo s rýží.
Související
-
Vepřový guláš s křenem
Bez ohledu na směrnice veřejného stravování – guláš je prostě lepší druhý den.
-
Vepřové s houbovým kořením
Koupili jste si sáček kořenící směsi Houbové koření a houby nemáte? Žádný problém, použijte ho na maso.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka