Vepřové na paprice s noky

Česká klasika s italskou přílohou.  

Suroviny:

600 g vepřového plecka

1 střední cibule

1 kelímek šlehačky nebo zakysané smetany – podle chuti

mletá paprika

sůl

olej nebo máslo

hladká mouka

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle nebo oleji, pak přidáme na kostičky nakrájené maso a pěkně orestujeme.
  2. Orestované maso poprášíme paprikou, už jen velmi krátce opečeme, osolíme, podlijeme a udusíme do měkka.
  3. Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, necháme provařit a nakonec přidáme šlehačku nebo dohladka rozmíchanou zakysanou smetanu a necháme už jen přejít var.
  4. Jako přílohu volíme hotové italské noky – gnocchi, ale můžeme podávat i s těstovinami nebo s knedlíkem nebo s rýží.

Související