Vepřenky s cibulí podle Boženy Tompichové
Je to už léty osvědčený recept…
Suroviny:
300 g mletého vepřového masa
1 houska
1dl mléka
1-2 cibule
hořčice
mletý pepř
mletá paprika
sůl
olej nebo ztuženého tuk na smažení
Postup:
- Housku rozlámeme a navlhčíme mlékem, necháme vsáknout, pak lehce vymačkáme.
- Takto připravenou housku vmícháme do mletého masa, okořeníme a osolíme. Dobře promísíme.
- Z hmoty tvoříme malé placičky – jde to lépe s rukama namočenýma ve studené vodě a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.
- Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem a doplníme hořčicí a nasekanou cibulí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka