Vepřenky s cibulí podle Boženy Tompichové
Je to už léty osvědčený recept…
Suroviny:
300 g mletého vepřového masa
1 houska
1dl mléka
1-2 cibule
hořčice
mletý pepř
mletá paprika
sůl
olej nebo ztuženého tuk na smažení
Postup:
- Housku rozlámeme a navlhčíme mlékem, necháme vsáknout, pak lehce vymačkáme.
- Takto připravenou housku vmícháme do mletého masa, okořeníme a osolíme. Dobře promísíme.
- Z hmoty tvoříme malé placičky – jde to lépe s rukama namočenýma ve studené vodě a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.
- Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem a doplníme hořčicí a nasekanou cibulí.
Související
-
Vepřová kýta podle babičky
Babička Boženy Němcové by to připravovala ještě jinak, neznala kečup ani sójovku…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.