Vepřenky s cibulí podle Boženy Tompichové
Je to už léty osvědčený recept…
Suroviny:
300 g mletého vepřového masa
1 houska
1dl mléka
1-2 cibule
hořčice
mletý pepř
mletá paprika
sůl
olej nebo ztuženého tuk na smažení
Postup:
- Housku rozlámeme a navlhčíme mlékem, necháme vsáknout, pak lehce vymačkáme.
- Takto připravenou housku vmícháme do mletého masa, okořeníme a osolíme. Dobře promísíme.
- Z hmoty tvoříme malé placičky – jde to lépe s rukama namočenýma ve studené vodě a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.
- Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem a doplníme hořčicí a nasekanou cibulí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.