Vepřové v hořčičné omáčce
Nemusí to být vždycky vepřo-knedlo-zelo!
Ingredience
- 2 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta nebo krkovice)
- 2 lžíce sádla
- 2 hrsti nakrájené cibulové natě
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- 100 ml kysané smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, v okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
- Přidáme nakrájenou cibulovou nať, hořčici, podlijeme a dusíme do měkka.
- Když je maso měkké, přidáme ještě rozmíchanou kysanou smetanu a povaříme.
- Podáváme s těstovinami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.