Vepřové v hořčičné omáčce
Nemusí to být vždycky vepřo-knedlo-zelo!
Ingredience
- 2 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta nebo krkovice)
- 2 lžíce sádla
- 2 hrsti nakrájené cibulové natě
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- 100 ml kysané smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, v okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme.
- Přidáme nakrájenou cibulovou nať, hořčici, podlijeme a dusíme do měkka.
- Když je maso měkké, přidáme ještě rozmíchanou kysanou smetanu a povaříme.
- Podáváme s těstovinami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.