Vepřové na majoránce

V jednoduchosti je síla, krása i chuť.    

Suroviny:

4 plátky vepřového plecka

1 cibule

2 lžíce sádla

3 stroužky česneku

kelímek smetany

majoránka

pepř

sůl

hladká mouka

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a na sádle zpěníme.
  2. Plátky masa naklepeme, nakrojíme okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a orestujeme na cibulovém základu.
  3. Přidáme plátky česneku, rozemnutou majoránku, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
  4. Šťávu zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s bramborami nebo těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.