Vepřové na majoránce

V jednoduchosti je síla, krása i chuť.    

Suroviny:

4 plátky vepřového plecka

1 cibule

2 lžíce sádla

3 stroužky česneku

kelímek smetany

majoránka

pepř

sůl

hladká mouka

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a na sádle zpěníme.
  2. Plátky masa naklepeme, nakrojíme okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a orestujeme na cibulovém základu.
  3. Přidáme plátky česneku, rozemnutou majoránku, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
  4. Šťávu zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s bramborami nebo těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.