Vepřové na majoránce

V jednoduchosti je síla, krása i chuť.    

Suroviny:

4 plátky vepřového plecka

1 cibule

2 lžíce sádla

3 stroužky česneku

kelímek smetany

majoránka

pepř

sůl

hladká mouka

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a na sádle zpěníme.
  2. Plátky masa naklepeme, nakrojíme okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a orestujeme na cibulovém základu.
  3. Přidáme plátky česneku, rozemnutou majoránku, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
  4. Šťávu zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s bramborami nebo těstovinami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.