Vepřové s červenou řepou
Kombinace méně obvyklá, ale zajímavá.
Suroviny:
500 g plecka nebo krkovičky
1-2 červené řepy
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky. Řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme také na kostky.
- Na sádle krátce orestujeme nakrájenou cibuli, dáme na ni nakrájené maso a řepu, osolíme, opečeme a pak zalijeme horkou vodou nebo vývarem.
- Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.