Vepřové s červenou řepou
Kombinace méně obvyklá, ale zajímavá.
Suroviny:
500 g plecka nebo krkovičky
1-2 červené řepy
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky. Řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme také na kostky.
- Na sádle krátce orestujeme nakrájenou cibuli, dáme na ni nakrájené maso a řepu, osolíme, opečeme a pak zalijeme horkou vodou nebo vývarem.
- Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka