Vepřové karí
Thajský kuchař by možná zíral…
Suroviny:
500 g vepřového masa – plecko
1 cibule
2 papriky
2 lžíce kokosového tuku
karí koření
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky.
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, poprášíme karí kořením, osolíme, orestujeme krátce, aby se maso zatáhlo.
- Podlijeme trochou horké vody a dusíme do měkka.
- Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.