Vepřové karí

Thajský kuchař by možná zíral…   

Suroviny:

500 g vepřového masa – plecko

1 cibule

2 papriky

2 lžíce kokosového tuku

karí koření

sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky.
  2. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, poprášíme karí kořením, osolíme, orestujeme krátce, aby se maso zatáhlo.
  3. Podlijeme trochou horké vody a dusíme do měkka.
  4. Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Podáváme s rýží.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.