Vepřové na pivu

Vepřové s pivem rádo kamarádí!

Suroviny:

700 g vepřového plecka

1 střední cibule

1 lžíce sádla

čtvrt litru světlého piva

3-4 lžíce strouhaného tmavého chleba

kmín

pepř

sůl

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
  3. Teprve když je maso zatažené, osolíme, opepříme, přidáme kmín, mírně podlijeme vodou a pivem (1:1) a dusíme.
  4. Šťávu zahustíme tvrdým strouhaným chlebem.
  5. Podáváme s bramborovým nebo jemným knedlíkem, s chlebem, chutná i s rýží nebo s bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.