Vepřové na šlehačce
Nebojte se, na sladko to nebude!
Suroviny:
4 kotlety nebo plátky z plecka
1 hrnek šlehačky
4 lžíce strouhaného sýra
sůl
pepř
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku a zalijeme šlehačkou.
- Jednotlivé plátky posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě upečeme.
- Obvykle se používá eidam, ale vyzkoušejte i nivu – pak se musí ubrat soli, ale chutná to také výborně.
- Podáváme s vařenými bramborami. Existuje i varianta, že se plátky brambor dají do pekáčku s masem a peče se vše najednou.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.