Vepřový špíz s ovocem a jogurtovým dipem
Méně obvyklá kombinace, ale zkuste to…
Suroviny:
1-2 vepřové panenky
2-3 broskve nebo jablka
2 červené papriky
olej
sůl
pepř
na dip: 2 malé kelímky bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1 lžíce hořčice nebo kečupu nebo směsi obojího
citronová šťáva
sůl
pepř
čerstvé bylinky podle chuti – pažitka nebo kopr…
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky, případně je ještě rozdělíme. Osolíme, opepříme a potřeme olejem.
- Ovoce rozkrájíme na kousky – asi osminky, nakrájíme i papriky.
- Na jehly pak střídavě napichujeme maso, ovoce a papriky a opékáme asi 10 minut – otáčíme, aby se špízy opekly rovnoměrně.
- Na dip smícháme všechny suroviny a podáváme na malých miskách každému jedlíkovi. Jako příloha poslouží třeba opečený toast.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.