Kuřecí špíz s kiwi
Suroviny: 600 g kuřecích prsíček bez kosti a bez kůže, 4 větší kiwi, sůl. Na marinádu: 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce medu, 1-1,5 dc černého piva, 1,5 lžíce mletého rozmarýnu, lžička mletého zázvoru, trochu mletého zeleného pepře.
Postup: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Všechny suroviny na marinádu smícháme, nalijeme na připravené maso a dobře promícháme. Nádobu přiklopíme a necháme nejméně hodinu odležet. Oloupané kiwi nakrájíme na větší kousky. Na grilovací jehly střídavě budeme napichovat maso a kiwi. Grilujeme za častého otáčení a potírání zbylou marinádou asi 10 minut. Nakonec osolíme a necháme na kraji grilu chvilku odpočinou aby se nám spojily chutě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.