Tymiánová bábovka z mletého masa

Suroviny: 500g mletého masa, 2 vejce, 4 vejce natvrdo, 2 rohlíky namočené v mléce, sůl, pepř, česnek, tymián, kmín, 1 cibule, máslo a strouhanka.

Postup: V míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, veškeré koření, vejce a v mléce namočené rohlíky. Kdyby bylo těsto moc řídké, můžeme dohustit strouhankou. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno té formy dáme polovinu masového těsta, na to dáme uvařená vejce a zakryjeme je druhou polovinou masa. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova přibližně hodinu.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.