Tvarohové knedlíčky s ovocným rozvarem
Neradi balíte ovoce do knedlíků? Připravte si knedlíčky s ovocnou omáčkou.
Ingredience
- 300 g hrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- špetka soli
- ovoce podle chuti – například švestky, meruňky nebo maliny, cukr a trochu kukuřičného škrobu
Postup:
- Těsto vypracujeme z mouky, vejce a tvarohu se špetkou soli.
- Po částech z těsta vyválíme válečky, rozkrájíme na stejně velké kousky a vytvoříme buď malé šištičky, nebo kuličky.
- Hotové knedlíčky vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme – trvá to asi 8 minut, když vyplavou, zkusíme jeden rozkrojit, je-li už těsto provařené.
- Nakrájené ovoce dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozvaříme, podle chuti osladíme a v závěru zahustíme troškou škrobu rozmíchaného v šálku studené vody.
- Na talíři hotové knedlíčky přelijeme ovocným rozvarem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.