Tvarohové knedlíčky s ovocným rozvarem

Neradi balíte ovoce do knedlíků? Připravte si knedlíčky s ovocnou omáčkou.

Ingredience
  • 300 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • ovoce podle chuti – například švestky, meruňky nebo maliny, cukr a trochu kukuřičného škrobu

Postup:

  1. Těsto vypracujeme z mouky, vejce a tvarohu se špetkou soli.
  2. Po částech z těsta vyválíme válečky, rozkrájíme na stejně velké kousky a vytvoříme buď malé šištičky, nebo kuličky.
  3. Hotové knedlíčky vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme – trvá to asi 8 minut, když vyplavou, zkusíme jeden rozkrojit, je-li už těsto provařené.
  4. Nakrájené ovoce dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozvaříme, podle chuti osladíme a v závěru zahustíme troškou škrobu rozmíchaného v šálku studené vody.
  5. Na talíři hotové knedlíčky přelijeme ovocným rozvarem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.