Třešňové knedlíky

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Třešňové knedlíky s perníkem
0:00
/
0:00

Tentokrát s perníkovou posypkou.         

Ingredience
  • 1 vanička měkkého tvarohu – 250 g
  • 150 g jemné krupičky
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • miska třešní
  • na dohotovení: strouhaný perník, cukr, rozpuštěné máslo

Postup:

  1. Smícháme tvaroh s vejcem a lžicí másla, pak zapracujeme krupičku, mouku a sůl. Těsto by mělo být vláčné a nepříliš lepivé.
  2. Dáme vařit vodu do velkého hrnce, osolíme ji.
  3. Z těsta utvoříme váleček a rozdělíme na asi 20 stejně velkých kousků.
  4. Do každého kousku zabalíme dvě nebo tři třešně a dobře slepíme spoj.
  5. Připravené knedlíky vhazujeme do vřící vody a vaříme asi 8 minut – jeden knedlík si rozkrojíme na zkoušku, je-li už těsto provařené.
  6. Na talíři posypeme knedlíky strouhaným perníkem, případně ještě pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným máslem.

Související