Třešňové knedlíky
Tentokrát s perníkovou posypkou.
Ingredience
- 1 vanička měkkého tvarohu – 250 g
- 150 g jemné krupičky
- 100 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
- miska třešní
- na dohotovení: strouhaný perník, cukr, rozpuštěné máslo
Postup:
- Smícháme tvaroh s vejcem a lžicí másla, pak zapracujeme krupičku, mouku a sůl. Těsto by mělo být vláčné a nepříliš lepivé.
- Dáme vařit vodu do velkého hrnce, osolíme ji.
- Z těsta utvoříme váleček a rozdělíme na asi 20 stejně velkých kousků.
- Do každého kousku zabalíme dvě nebo tři třešně a dobře slepíme spoj.
- Připravené knedlíky vhazujeme do vřící vody a vaříme asi 8 minut – jeden knedlík si rozkrojíme na zkoušku, je-li už těsto provařené.
- Na talíři posypeme knedlíky strouhaným perníkem, případně ještě pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným máslem.
Související
-
Jahody vládnou letní kuchyni. Vyzkoušejte třeba jahodové knedlíky podle receptu šéfkuchaře
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto není divu, že jahody zpracováváme na 100 + 1 způsobů. Vyzkoušet můžete třeba jahodové knedlíky podle Romana Sejvala.
-
Meruňky jsou skvělé nejen do knedlíků. Můžete je grilovat s masem nebo je orestovat s česnekem
Meruňky vám pročistí střeva, jsou dobré proti pálení žáhy, prospějí vašim očím a pomohou i se snížením krevního tlaku. Proto se o nich často mluví jako o superpotravině.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.