Toskánské kuře
Kuřecí prsa, citron, česnek, olivový olej, rozmarýn, vegeta, malá rajčátka, šalotka, petrželová nať, černé a zelené olivy a máslo.S olivového oleje, česneku, rozmarýnu, citrónové šťávy a vegety si připravíme marinádu do které naložíme kuřecí plátky. Necháme je pár hodin uležet. Potom maso po obou stranách ogrilujeme. Opečeme si také šalotku, rajčátka a na másle si orestujeme na kolečka nakrájené olivy. Nastrouháme citrónovou kůru, česnek, petržel nasekáme najemno a vše promícháme. Na orestované olivy položíme kuřecí steak, posypeme ho připravenou bylinkovou směsí a jako přílohu servírujeme grilovanou zeleninu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.