Kapr v těstíčku
Nemusí to vždy být klasický trojobal – zkuste jemnější vinné těstíčko.
Ingredience
- porce z kapra – ideálně podkovičky, které se lépe smaží
- těstíčko: 3 vejce, necelé deci bílého přírodního vína, 150 g hrubé mouky a 1 lžíce oleje
- sůl a tuk na smažení
Postup:
- Porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a namočíme v těstíčku. Hned smažíme v dobře rozehřátém tuku, opatrně obrátíme i na druhou stranu.
- Těstíčko vymícháme dohladka z vajec, vína, mouky a oleje.
- Podáváme hned, aby těstíčkový obal nezměkl, ale byl pěkně chřupavý. Jako přílohu můžete volit jak klasický bramborový salát, tak třeba jemnou bramborovou kaši.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.