Kapr v mandlích

Třeba malá inspirace pro vánoční stůl… 

Ingredience
  • 4 porce kapra
  • 90 g másla
  • 100 g mandlí
  • sůl, mléko

Postup:

  1. Porce kapra bez kůže zalijeme v misce mlékem, přikryjeme a přes noc necháme odležet v chladu.
  2. Mandle zalijeme vařící vodou, necháme spařit a pak oloupeme. Najemno nastrouháme.
  3. Druhý den porce kapra vyndáme, papírovou utěrkou osušíme, osolíme a štědře potřeme skoro rozpuštěným máslem, pak obalíme ve strouhaných mandlích.
  4. Každou porci zabalíme do alobalu a švem nahoru dáme na plechu péci. Za 20 minut by mělo být hotovo.
  5. Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Související

  • Kapr na zelí

    U kysaného zelí vidíme většinou vepřovou pečeni nebo uzené maso, ale zkuste i kapra.

  • Sváteční kapr

    Smažená klasika zas trochu jinak aneb ve víně je nejen pravda, ale taky kapr.

  • Křenový kapr

    Je to malá rozcvička na štědrovečerního kapra, ale zase trochu jinak.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.