Křenový kapr

Je to malá rozcvička na štědrovečerního kapra, ale zase trochu jinak.

Suroviny:

4 porce kapra – nejlépe podkovičky

šťáva z půlky citronu

sůl

4 lžíce másla

strouhaný křen

zelená petrželka

Postup:

  1. Porce kapra pokapeme citronem, dáme na talíř a necháme v chladu proležet asi půl hodiny.
  2. Odleželého kapra osolíme a na másle upečeme. Obracíme opatrně.
  3. Podáváme s vařenými bramborami a posypeme čerstvě strouhaným křenem a sekanou zelenou petrželkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.