Křenový kapr
Je to malá rozcvička na štědrovečerního kapra, ale zase trochu jinak.
Suroviny:
4 porce kapra – nejlépe podkovičky
šťáva z půlky citronu
sůl
4 lžíce másla
strouhaný křen
zelená petrželka
Postup:
- Porce kapra pokapeme citronem, dáme na talíř a necháme v chladu proležet asi půl hodiny.
- Odleželého kapra osolíme a na másle upečeme. Obracíme opatrně.
- Podáváme s vařenými bramborami a posypeme čerstvě strouhaným křenem a sekanou zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.