Ryba v mandlích

Můžete použít filé, pangasia, tresku a určitě by mandlový kabátek slušel i českému kaprovi.

Suroviny:

4 porce ryby

1-2 vejce

80 g mandlových lupínků

citron

sůl

bílý pepř

hladká mouka

tuk na smažení

Postup:

  1. Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme.
  2. Obalíme v hladké mouce, pak smočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme v mandlových lupíncích, které ještě k masu přitiskneme.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku.
  4. Podáváme s bramborovou kaší, zdobíme plátkem citronu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.