Ryba v mandlích
Můžete použít filé, pangasia, tresku a určitě by mandlový kabátek slušel i českému kaprovi.
Suroviny:
4 porce ryby
1-2 vejce
80 g mandlových lupínků
citron
sůl
bílý pepř
hladká mouka
tuk na smažení
Postup:
- Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme.
- Obalíme v hladké mouce, pak smočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme v mandlových lupíncích, které ještě k masu přitiskneme.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku.
- Podáváme s bramborovou kaší, zdobíme plátkem citronu.
Související
-
Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.