Rybí pomazánka
Třeba zbyl kousek filé od oběda...
Suroviny:
150-200 g filé
půl cibule
majonéza
sůl
pepř
citronová šťáva
případně olej na opečení
Postup:
- Pokud máme filé syrové, tak ho nejdřív osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme na oleji z obou stran.
- Opečené filé rozmělníme vidličkou, do misky přidáme drobně nakrájenou cibuli a spojíme majonézou. Podle chuti ještě dosolíme, opepříme a zakapeme citronem.
- Mažeme na plátky veky, zdobíme petrželkou a plátem citronu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.