Rybí pomazánka

Třeba zbyl kousek filé od oběda...

Suroviny:

150-200 g filé

půl cibule

majonéza

sůl

pepř

citronová šťáva

případně olej na opečení

Postup:

  1. Pokud máme filé syrové, tak ho nejdřív osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme na oleji z obou stran.
  2. Opečené filé rozmělníme vidličkou, do misky přidáme drobně nakrájenou cibuli a spojíme majonézou. Podle chuti ještě dosolíme, opepříme a zakapeme citronem.
  3. Mažeme na plátky veky, zdobíme petrželkou a plátem citronu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.