Pohanková pomazánka

Jako dělané pro vegetariány, ale stojí za vyzkoušení!

Suroviny:

1 hrnek pohanky

1 cibule

4 stroužky česneku

3 lžíce másla

1 lžíce plnotučné hořčice

2 sterilované okurky

sůl

pepř

případně olivový olej, majoránka

Postup:

  1. Uvaříme pohanku – postup jako u rýže, na jeden díl pohanky dva díly vody a mírně osolíme.
  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
  3. Do uvařené pohanky přidáme osmahnutou cibuli a česnek, osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí a kdo rád, přidá i čerstvou majoránku. Směs rozmixujeme.
  4. Pokud je pomazánka příliš hustá, mírně naředíme olejem, přidáme dvě drobně nakrájené sterilované okurky a zamícháme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.