Pohanková pomazánka
Jako dělané pro vegetariány, ale stojí za vyzkoušení!
Suroviny:
1 hrnek pohanky
1 cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce másla
1 lžíce plnotučné hořčice
2 sterilované okurky
sůl
pepř
případně olivový olej, majoránka
Postup:
- Uvaříme pohanku – postup jako u rýže, na jeden díl pohanky dva díly vody a mírně osolíme.
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
- Do uvařené pohanky přidáme osmahnutou cibuli a česnek, osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí a kdo rád, přidá i čerstvou majoránku. Směs rozmixujeme.
- Pokud je pomazánka příliš hustá, mírně naředíme olejem, přidáme dvě drobně nakrájené sterilované okurky a zamícháme.
Související
-
Pohanka – neprávem opomíjený všelék
Na území Česka lidé pěstovali pohanku, která je doma v Himálaji, od 12. století. Za svůj název vděčí Tatarům – pohanům, kteří ji sebou při svých nájezdech do Evropy vozili.
-
Pohanková polévka s uzeným masem
Suroviny: 200 g vařeného uzeného masa, 200 g pohanky, lžíce sádla, 1 cibule, pepř, sůl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka