Sváteční kapr

Smažená klasika zas trochu jinak aneb ve víně je nejen pravda, ale taky kapr.

Suroviny:

1 kapr cca 1,5 kg

červené neslazené víno

sůl

hladká mouka

vejce

strouhanka smíchaná s trochou mletých mandlí

tuk na smažení

Postup:

  1. Vykuchaného a očištěného kapra stáhneme z kůže a naporcujeme.
  2. Naskládáme do vyšší nádoby, zalijeme vínem, aby byl zcela potopený a necháme do druhého dne ležet v chladu.
  3. Porce kapra osušíme, osolíme, klasicky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku. Usmažené porce klademe na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.