Sváteční kapr
Smažená klasika zas trochu jinak aneb ve víně je nejen pravda, ale taky kapr.
Suroviny:
1 kapr cca 1,5 kg
červené neslazené víno
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka smíchaná s trochou mletých mandlí
tuk na smažení
Postup:
- Vykuchaného a očištěného kapra stáhneme z kůže a naporcujeme.
- Naskládáme do vyšší nádoby, zalijeme vínem, aby byl zcela potopený a necháme do druhého dne ležet v chladu.
- Porce kapra osušíme, osolíme, klasicky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku. Usmažené porce klademe na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka