Kapr na víně se zeleninou
I z kapra lze vykouzlit slavnostnější pokrm.
Suroviny:
4 porce kapra
1 dl červeného vína
půl menšího celeru
1 mrkev
1 malá petržel
4 lžíce tuku (půl na půl máslo a olej)
sůl
pepř
zelená petrželka
citron
případně 3 lžíce strouhaného perníku pro chuťové zvědavce a experimentátory
Postup:
- Drobně nakrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle. Jen mírně podlijeme.
- Porce kapra osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme, pak podlijeme vínem a podusíme. V závěru posypeme strouhaným perníkem, necháme ve výpeku zvlhnout a přidáme udušenou zeleninu.
- Když je maso měkké, zakapeme ho ještě citronem.
- Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.