Kapr v mandlích
I smažený kapr má řadu variací – zkuste tu s mandlemi.
Suroviny:
4 porce kapra
50 g oloupaných a nastrouhaných mandlí
2-3 žloutky podle velikosti
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
tuk na smažení
(můžete přidat i hrst jemné strouhanky z bílého pečiva)
Postup:
- Porce kapra osolíme.
- Žloutky smícháme s rozpuštěným, ale ne horkým máslem.
- Porce kapra protáhneme v lázni ze žloutků a másla a obalíme ve strouhaných mandlích. Strouhané mandle můžeme trochu namíchat s jemnou strouhankou.
- Smažíme na rozehřátém tuku po obou stranách, podáváme s bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.