Pomerančový kapr

Zase trochu jinak než v trojobalu...

Suroviny:

500 g kapřího masa

1 malá cibule

1 pomeranč

1 lžíce citronové šťávy

1 lžička octa

sůl

tymián

petrželka

2 lžíce másla

půl kávové lžičky cukru moučky

Postup:

  1. Rybí maso vložíme do studené vody, předem osolené a okyselené citronem a octem. Přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a velmi zvolna maso uvaříme.
  2. 1 lžíci másla rozpustíme na pánvičce a zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme druhou lžíci másla a na kolečka nakrájenou polovinu oloupaného pomeranče, poprášíme špetkou cukru a krátce prosmažíme, až cukr zkaramelizuje.
  3. Uvařené kapří maso dáme na teplou servírovací mísu a naklademe na něj pomerančovou směs.

Související