Pomerančový kapr
Zase trochu jinak než v trojobalu...
Suroviny:
500 g kapřího masa
1 malá cibule
1 pomeranč
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička octa
sůl
tymián
petrželka
2 lžíce másla
půl kávové lžičky cukru moučky
Postup:
- Rybí maso vložíme do studené vody, předem osolené a okyselené citronem a octem. Přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a velmi zvolna maso uvaříme.
- 1 lžíci másla rozpustíme na pánvičce a zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme druhou lžíci másla a na kolečka nakrájenou polovinu oloupaného pomeranče, poprášíme špetkou cukru a krátce prosmažíme, až cukr zkaramelizuje.
- Uvařené kapří maso dáme na teplou servírovací mísu a naklademe na něj pomerančovou směs.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.