Kapr na víně a smetaně

Může to být i letošní vánoční novinka.

Suroviny:

4 porce kapra

2-3 rajčata

4 žampiony

1 cibule

80 g másla

sklenka bílého suchého vína

sklenka smetany

1 lžíce hladké mouky

pepř

sůl

mletá paprika

Postup:

  1. Mouku smícháme se solí, paprikou a pepřem a poprášíme tím osušené porce ryby.
  2. V rozpáleném másle opečeme po obou stranách a vyndáme na teplý talíř.
  3. Do stejného másla dáme nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme očištěné a nakrájené žampiony a nakrájená rajčata bez zrníček, znovu osmahneme, pak podlijeme vínem a dusíme asi ¼ hodiny.
  4. Nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít var a tímto sosem pak přeléváme porce na talíři. Podáváme s bramborem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.