Kapr na víně a smetaně
Může to být i letošní vánoční novinka.
Suroviny:
4 porce kapra
2-3 rajčata
4 žampiony
1 cibule
80 g másla
sklenka bílého suchého vína
sklenka smetany
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
mletá paprika
Postup:
- Mouku smícháme se solí, paprikou a pepřem a poprášíme tím osušené porce ryby.
- V rozpáleném másle opečeme po obou stranách a vyndáme na teplý talíř.
- Do stejného másla dáme nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme očištěné a nakrájené žampiony a nakrájená rajčata bez zrníček, znovu osmahneme, pak podlijeme vínem a dusíme asi ¼ hodiny.
- Nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít var a tímto sosem pak přeléváme porce na talíři. Podáváme s bramborem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka