Kapr s pórkem

Vyzkoušejte a třeba mu dáte přednost před tradičním smaženým!

Suroviny:

1 kg kapra

1 větší pórek

1 střední cibule

3 lžíce másla

sklenka bílého vína

sůl

mletý sušený zázvor

Postup:

  1. Kapra očistíme, papírovým ubrouskem osušíme, rozpůlíme a rozdělíme na porce.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený, dobře očištěný a propláchnutý pórek.
  3. Porce kapra osolíme, nařízneme jemně na straně s kůží a do zářezů dáme trošku zázvoru. Takto připravené porce položíme kůží dolů na cibuli s pórkem a krátce podusíme.
  4. Podlijeme vínem, přidáme lžíci vody a v mírné troubě pečeme 15-20 minut.
  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží.

Související

  • Rajský kapr

    Do Vánoc ještě daleko, tak vyzkoušejte kapra zase jinak!

  • Pikantní kapr

    Třeba vám ještě kus kapra odpočívá v mrazáku. I když z čerstvého to bude lepší!

  • Kapr podle zemana

    Malý pozdrav ze slovenské kuchyně.