Kapr s pórkem
Vyzkoušejte a třeba mu dáte přednost před tradičním smaženým!
Suroviny:
1 kg kapra
1 větší pórek
1 střední cibule
3 lžíce másla
sklenka bílého vína
sůl
mletý sušený zázvor
Postup:
- Kapra očistíme, papírovým ubrouskem osušíme, rozpůlíme a rozdělíme na porce.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený, dobře očištěný a propláchnutý pórek.
- Porce kapra osolíme, nařízneme jemně na straně s kůží a do zářezů dáme trošku zázvoru. Takto připravené porce položíme kůží dolů na cibuli s pórkem a krátce podusíme.
- Podlijeme vínem, přidáme lžíci vody a v mírné troubě pečeme 15-20 minut.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka