Kapr s pórkem

Vyzkoušejte a třeba mu dáte přednost před tradičním smaženým!

Suroviny:

1 kg kapra

1 větší pórek

1 střední cibule

3 lžíce másla

sklenka bílého vína

sůl

mletý sušený zázvor

Postup:

  1. Kapra očistíme, papírovým ubrouskem osušíme, rozpůlíme a rozdělíme na porce.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený, dobře očištěný a propláchnutý pórek.
  3. Porce kapra osolíme, nařízneme jemně na straně s kůží a do zářezů dáme trošku zázvoru. Takto připravené porce položíme kůží dolů na cibuli s pórkem a krátce podusíme.
  4. Podlijeme vínem, přidáme lžíci vody a v mírné troubě pečeme 15-20 minut.
  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.