Rajský kapr
Do Vánoc ještě daleko, tak vyzkoušejte kapra zase jinak!
Suroviny:
4 porce kapra
1 cibule
6 rajčat
2-3 stroužky česneku
sklenka bílého vína
šálek strouhaného sýra
1-2 lžíce strouhanky
olej nebo máslo
sůl pepř
Postup:
- Porce kapra osolíme, opepříme a po obou stranách je opečeme na rozehřátém tuku.
- Opečeného kapra opatrně vyndáme na teplý talíř, na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku, pak přidáme plátky rajčat a podusíme.
- Do pekáčku nebo zapékací misky dáme polovinu rajčatové směsi, na to položíme kapra a zakryjeme druhou polovinou rajčat.
- Podlijeme vínem, posypeme směsí sýra a strouhanky, můžeme ještě přidat pár vloček másla na povrch a v mírně vyhřáté troubě zapečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka