Zázvorový kapr
Třeba ještě zbyl od Štědrého dne.
Suroviny:
4 porce kapra
3 stroužky česneku
2 lžíce polohrubé mouky
1-2 vejce
strouhanka
sůl
mletý sušený zázvor
olej na smažení
Postup:
- Porce kapra opláchneme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
- Očesnekované porce ještě obalíme v mouce smíchané se zázvorem, pak smočíme v rozkvedlaném vajíčku a obalíme ve strouhance.
- Můžeme buď klasicky smažit, nebo jednotlivé porce zabalíme do alobalu potřeného olejem, naskládáme na plech a asi 25 minut pečeme v předehřáté troubě. Při pečení asi dvakrát obrátíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.