Kapr na paprice

Při pátku je ryba tradiční jídlo.       

Suroviny:

4 porce kapra

1 větší cibule

1 šálek kysané smetany

1 lžíce másla

mletá paprika

sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, promícháme a vložíme porce ryby, předem osolené.
  2. Malinko podlijeme a udusíme do měkka.
  3. Kapra vyndáme na teplý talíř, do výpeku vmícháme smetanu, necháme přejít var a pak touto omáčkou přeléváme porce kapra na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.