Kapr na paprice
Při pátku je ryba tradiční jídlo.
Suroviny:
4 porce kapra
1 větší cibule
1 šálek kysané smetany
1 lžíce másla
mletá paprika
sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, promícháme a vložíme porce ryby, předem osolené.
- Malinko podlijeme a udusíme do měkka.
- Kapra vyndáme na teplý talíř, do výpeku vmícháme smetanu, necháme přejít var a pak touto omáčkou přeléváme porce kapra na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.