Kapr na paprice

Při pátku je ryba tradiční jídlo.       

Suroviny:

4 porce kapra

1 větší cibule

1 šálek kysané smetany

1 lžíce másla

mletá paprika

sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, promícháme a vložíme porce ryby, předem osolené.
  2. Malinko podlijeme a udusíme do měkka.
  3. Kapra vyndáme na teplý talíř, do výpeku vmícháme smetanu, necháme přejít var a pak touto omáčkou přeléváme porce kapra na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.