Kapr na zelí

U kysaného zelí vidíme většinou vepřovou pečeni nebo uzené maso, ale zkuste i kapra.

Suroviny:

4-5 porcí kapra

500 g kysaného zelí

3 lžíce oleje

sůl

pepř a mletá paprika podle chuti

Postup:

  1. Porce kapra očistíme, lehce potřeme olejem a dáme do ledničky odpočinout.
  2. Mezitím na troše oleje ohřejeme zelí, rozložíme ho na dno zapékací mísy, na povrch položíme porce kapra, osolíme, opepříme, opaprikujeme a dáme péci.
  3. Měla by stačit půlhodina, jako přílohu volíme buď chleba, nebo opečené brambory.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.