Kapr na zelí
U kysaného zelí vidíme většinou vepřovou pečeni nebo uzené maso, ale zkuste i kapra.
Suroviny:
4-5 porcí kapra
500 g kysaného zelí
3 lžíce oleje
sůl
pepř a mletá paprika podle chuti
Postup:
- Porce kapra očistíme, lehce potřeme olejem a dáme do ledničky odpočinout.
- Mezitím na troše oleje ohřejeme zelí, rozložíme ho na dno zapékací mísy, na povrch položíme porce kapra, osolíme, opepříme, opaprikujeme a dáme péci.
- Měla by stačit půlhodina, jako přílohu volíme buď chleba, nebo opečené brambory.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.