Kapr na zelí
U kysaného zelí vidíme většinou vepřovou pečeni nebo uzené maso, ale zkuste i kapra.
Suroviny:
4-5 porcí kapra
500 g kysaného zelí
3 lžíce oleje
sůl
pepř a mletá paprika podle chuti
Postup:
- Porce kapra očistíme, lehce potřeme olejem a dáme do ledničky odpočinout.
- Mezitím na troše oleje ohřejeme zelí, rozložíme ho na dno zapékací mísy, na povrch položíme porce kapra, osolíme, opepříme, opaprikujeme a dáme péci.
- Měla by stačit půlhodina, jako přílohu volíme buď chleba, nebo opečené brambory.
Související
-
Vepřová pečeně na kysaném zelí
Zdravou výživu tady zachraňuje kysané zelí – i když po pečení v něm mnoho „céčka“ nezůstane. Tak si dejte trochu zelí stranou a snězte ho zasyrova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka