Vepřová pečeně na kysaném zelí

Zdravou výživu tady zachraňuje kysané zelí – i když po pečení v něm mnoho „céčka“ nezůstane. Tak si dejte trochu zelí stranou a snězte ho zasyrova.

Suroviny pro 4 osoby:

600 g vepřové pečeně vcelku (maso ze hřbetu – kotlety)

1 sáček kysaného zelí

1 cibule

100 g dobrého špeku

1 lžíce sádla

sůl

kmín

Postup:

  1. Maso vybereme s trochou tukového krytí. Opláchneme ho, osušíme, osolíme.
  2. Na sádle na pánvi maso opečeme vcelku ze všech stran.
  3. Pekáček vysteleme kysaným zelím, pokud je příliš kyselé, trochu ho propláchneme. Na zelí položíme opečené maso, poklademe plátky špeku, přidáme kmín, mírně podlijeme a zakryté pečeme v troubě doměkka.
  4. Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.

Mohlo by vás zajímat