Vepřová pečeně v sáčku

Kořenící směsí si můžete chuť upravit pokaždé jinak.

Suroviny:

vepřová pečeně

směs provensálského koření nebo směs na krkovičku, gyros, grilovací...

trochu oleje

případně sůl

pečicí rukáv

Postup:

  1. Maso vcelku lehce potřeme olejem a poprášíme vybranou kořenící směsí. Pokud směs neobsahuje sůl, také maso osolíme.
  2. Vložíme do rukávu na pečení, odstřihneme potřebnou délku, na obou koncích zavážeme potravinářským provázkem nebo sepneme speciálním klipsem, dáme na pekáč a vložíme do předehřáté trouby. Rukáv by měl snést teplotu do 220 stupňů – zkontrolujte údaje na obalu.
  3. Před dopečením fólii nastřihneme a trochu odhrneme (pozor na horkou páru!), aby se upekla kůrčička. Maso je šťavnatější a ušetříte tuk.

Mohlo by vás zajímat