Vepřové na paprice s paprikou
Známé jídlo získá nový rozměr.
Suroviny:
500 g vepřového plecka
2 lžíce sádla
1 cibule větší
2 papriky
uzená mletá paprika
sůl
150 ml šlehačky
Postup:
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a na ni pak dáme maso nakrájené na nudličky a také osmahneme.
- Osolíme, poprášíme uzenou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a společně dodusíme.
- V závěru přilijeme šlehačku a už jen krátce podusíme. Podáváme s rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?