Vepřové na paprice s paprikou

Známé jídlo získá nový rozměr.

Suroviny:

500 g vepřového plecka

2 lžíce sádla

1 cibule větší

2 papriky

uzená mletá paprika

sůl

150 ml šlehačky

Postup:

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a na ni pak dáme maso nakrájené na nudličky a také osmahneme.
  2. Osolíme, poprášíme uzenou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme.
  3. Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a společně dodusíme.
  4. V závěru přilijeme šlehačku a už jen krátce podusíme. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?