Vepřové na paprice s paprikou

Známé jídlo získá nový rozměr.

Suroviny:

500 g vepřového plecka

2 lžíce sádla

1 cibule větší

2 papriky

uzená mletá paprika

sůl

150 ml šlehačky

Postup:

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a na ni pak dáme maso nakrájené na nudličky a také osmahneme.
  2. Osolíme, poprášíme uzenou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme.
  3. Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a společně dodusíme.
  4. V závěru přilijeme šlehačku a už jen krátce podusíme. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.