Vepřové na pivu
S podzimem přijde čas vydatnějších pokrmů.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
4 plátky anglické slaniny
2 cibule
4-5 stroužků česneku
1 lžíce sádla
pivo světlé
sůl
pepř
mletá paprika
Postup:
- Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a naskládáme do pekáče vymaštěného sádlem.
- Maso pokryjeme nakrájenou cibulí a plátky česneku, zakryjeme anglickou slaninou a zalijeme pivem, aby dosahovalo ke slanině.
- Přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 210-220 stupňů, pečeme asi hodinu až hodinu a čtvrt, v závěru pečení odklopíme, aby se upekla kůrčička.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Související
-
Vepřová kýta podle babičky
Babička Boženy Němcové by to připravovala ještě jinak, neznala kečup ani sójovku…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka