Vepřové na pivu
S podzimem přijde čas vydatnějších pokrmů.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
4 plátky anglické slaniny
2 cibule
4-5 stroužků česneku
1 lžíce sádla
pivo světlé
sůl
pepř
mletá paprika
Postup:
- Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a naskládáme do pekáče vymaštěného sádlem.
- Maso pokryjeme nakrájenou cibulí a plátky česneku, zakryjeme anglickou slaninou a zalijeme pivem, aby dosahovalo ke slanině.
- Přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 210-220 stupňů, pečeme asi hodinu až hodinu a čtvrt, v závěru pečení odklopíme, aby se upekla kůrčička.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.