Vepřové na kari a kokosu
Zas jeden exotičtější kulinářský počin.
Suroviny:
500 g vepřového plecka
2 střední cibule
1 malá plechovka kokosového mléka
1 lžíce strouhaného kokosu
olej nebo sádlo
sůl
pepř
karí koření
Postup:
- Jemně nakrájené cibule osmahneme na troše tuku a pak přidáme na kostky nakrájené maso. Promícháme, okořeníme – sůl, pepř, karí a restujeme ze všech stran.
- Pak podlijeme kokosovým mlékem (250 ml) a vodou (250 ml) a dusíme do měkka.
- V závěru ještě přidáme strouhaný kokos, krátce podusíme a podáváme s rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.