Tofu se zeleninou a quinoou

Zjednodušeně se dá říci, že tofu je sójový sýr a je to oblíbená potravina vegetariánů, ale v dobré úpravě chutná i masojedům. A quinoa je jednou z tzv. superpotravin!

Ingredience
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • sůl
  • šálek quinoy
  • cibulová nať
  • olej

Postup:

  1. Quinou propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme, kápneme oleje, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak oheň stáhneme a dodusíme, je to poměrně rychlé.
  2. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme a na oleji osmahneme, přidáme nakrájené tofu, osolíme, mírně podlijeme a dusíme, jen co zelenina trochu změkne. Tofu samotné dlouhé dušení nevyžaduje, stačí prohřát.
  3. Na talíři ozdobíme naťovou cibulkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.