Tofu se zeleninou a quinoou
Zjednodušeně se dá říci, že tofu je sójový sýr a je to oblíbená potravina vegetariánů, ale v dobré úpravě chutná i masojedům. A quinoa je jednou z tzv. superpotravin!
Ingredience
- 1 balíček uzeného tofu
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl
- šálek quinoy
- cibulová nať
- olej
Postup:
- Quinou propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme, kápneme oleje, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak oheň stáhneme a dodusíme, je to poměrně rychlé.
- Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme a na oleji osmahneme, přidáme nakrájené tofu, osolíme, mírně podlijeme a dusíme, jen co zelenina trochu změkne. Tofu samotné dlouhé dušení nevyžaduje, stačí prohřát.
- Na talíři ozdobíme naťovou cibulkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.